Sarah Moss

Sinds 2017 werk ik als vrijgevestigd therapeut in mijn eigen praktijk in Amsterdam.  

Mijn opleiding tot klinisch psycholoog & psychotherapeut heb ik op de afdeling Medische Psychologie van het Noordwest Ziekenhuisgroep en bij GGZ Noord-Holland Noord gevolgd. Door deze combinatie ben ik breed opgeleid en heb ik veel gewerkt met mensen die psychische klachten ervaren die samenhangen met een lichamelijke ziekte, maar ook mensen die langdurige en complexe psychische problemen hebben. 

In de behandeling vind ik het belangrijk om te begrijpen waar en hoe iemand vastloopt, en samen te zoeken naar de mogelijkheden om zelf de regie te nemen.  In mijn werk valt mij elke keer weer op hoe veerkrachtig wij als mens zijn, en ook dat niemand uitgesloten is van het krijgen van psychische klachten. 

Door inzicht te krijgen krijgen in je manier van denken voelen en doen, krijg je zicht op je sterke kanten en op patronen die je klachten mogelijk in stand houden. En hier ligt ook de kans om te veranderen. Ik ben breed ge├»nteresseerd en opgeleid en werk volgens de meest recente richtlijnen. Binnen de behandeling zet ik dan ook elementen van de verschillende stromingen in zoals; Acceptance & Commitment therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. 

Ik woon in Amsterdam met mijn partner en dochtertje, en ben graag in en op het water te vinden.